Gastenboek

Welkom in het gastenboek van 'Voel je Zenja'. Wat fijn dat je hier bent, ik stel het op prijs dat je iets in mijn gastenboek schrijft. Dank je wel.

Robert Boer - zaterdag 02 april 2016 14:27

Wij zijn met onze organisatie en onze teams bezig met een transformatie naar zelforganisatie van uitvoerende teams. Sonja heeft in het kader van haar opleiding een opdracht uitgevoerd die een verhelderend licht heeft doen schijnen op stand van zaken in een van onze teams m.b.t. de onderlinge samenwerking. Sonja werkt systematisch, analytisch en is zeer nauwkeurig in haar benadering van de mensen met wie zij werkt. Zij heeft een zeer prettige manier van doen en nodigt uit om tot op de kern van de zaak te raken met elkaar. Ik zou haar van harte willen aanbevelen en dank haar voor de zeer waardevolle samenwerking !

Angelique Schrama - woensdag 23 september 2015 08:12

Ik heb bij Sonja een (voor mij) intensief supervisie traject gedaan. 
Sonja neemt goed waar en is niet terughoudend om dit te bespreken op haar eigen zachte en warme manier. Ze is een echte begeleidingsprofessional die het beste uit mij, als cliënt, heeft gehaald. Als ik om haar mening, advies of bevestiging vroeg, zorgde ze dat ik de antwoorden bij mijzelf zoek. Het is zeer prettig met Sonja samenwerken. Ze is nauwkeurig, empathisch, vriendelijk en oprecht geïnteresseerd.

Debbie Lansbergen - woensdag 02 september 2015 12:17
Sonja is een coach die door vragen te stellen, antwoorden naar boven krijgt waar je naar op zoek bent of juist diegene die je niet verwacht. Ze is geduldig, begripvol en werkt vanuit haar gevoel.
Elke sessie is anders en ze speelt goed in op kwesties die op dat moment spelen. Een prettige omgeving om jezelf beter te leren kennen.
Student M. - zaterdag 15 augustus 2015 12:54

Resultaat van coaching op mentale veerkracht t.a.v. studie:

“Meer inzichten gekregen in mijzelf en dat vond ik lastig. Er werden veel handvatten aangeboden, bijvoorbeeld met plannen. Sloot heel erg aan bij mijn vraag. Fijn dat we lange gesprekken konden hebben. De ruimte werd geboden om mijn verhaal te doen. Een geslaagd traject!”

“Ik was zoekende naar hoe ik het piekeren kon aanpakken. Kon het zelf niet veranderen, en had dezelfde aanpak aangehouden. Door de oefening met time-management had ik een ander resultaat. Ik was hiervoor niet naar de SLC-coach gestapt.”

“Fijn om het er over te hebben. Zo krop ik het niet in. Helpt mij om rustiger te worden in mijn hoofd. Kijk met een positief gevoel naar dat ontspannender worden. De tijd voelt goed, heb niet het idee dat er twee uur voorbij is.”

 “Door alles gelijk aan te pakken gaf het rust in mijn hoofd. Nu pak uitdagingen meteen aan, heb meer tijd en verspreid de taken over langere tijd.”

 “Zaken die ik belangrijk vind zo inplannen, dat deze binnen een zeer korte periode uitgevoerd worden. Ik zorg ervoor dat ik dit ook daadwerkelijk uitvoer, zodat ik een rustgevend gevoel in mijn hoofd heb en behoud. Ik sluit de piekerdeur en open de aanpakdeur.”

Student K. - zaterdag 15 augustus 2015 12:52

Student K. geeft zichzelf de volgende cijfers (op schaal van 0-10) voor en na het coachtraject m.b.t. studierendement/mentale veerkracht:

  • -          Gevoel bij toetsen is van ‘eng’ naar ‘spannend’ gegaan. Gaat nu goed, voelt als een 6,5.
  • -          Het doen van de rollenspellen waardeert ze met een 7,5.
  • -          Controle over je leven van een 4 naar een 7.
  • -          Zelfvertrouwen van een 5 naar een 6 (pieken en dalen, maar wel stijgende lijn).
  • -          Plannen van 3 naar 8. (Van ongeorganiseerd naar overzichtelijk wat ik moet doen, hoe ik het ga doen en het op schema afkrijgen). 

“De drie gesprekken rondom mentale veerkracht hadden een groot aandeel. Het was een steun bij het positief denken. Ik werd me bewust van negatieve gedachten, dat je jezelf kan tegenhouden. Dat je eraan herinnert wordt dat je een keuze hebt (voor het positieve), dat is wel erg fijn!. Voor mijn studie betekent dit dat ik beter kan plannen hoe ik op school werk. Ik kan nu meer analyseren in stapjes en in de praktijk ben ik veel zelfverzekerder!”. 

Student E. - zaterdag 15 augustus 2015 12:50

Evaluatie coaching en resultaten voor de student m.b.t. studierendement/mentale Veerkracht: 

“Had er nooit bij stil gestaan, word er bewuster van. Als je dingen tegen komt die op de test staan, dan denk je van hé dat heeft er mee te maken. Dan denk ik eerder: “Wat kan ik er aan doen?” Doordat ik al bij een decaan en psycholoog ben geweest ben ik hier al mee in aanraking geweest en was het effect niet zo groot. Dingen waar ik het nog niet over had gehad bij de decaan en psycholoog waren mijn interesses (a.d.h.v. interessespel), dromen, verlangens en doelen (“Wat wil ik daarmee doen? Hoe?”). Daarnaast vond ik de oefening om drie mensen te vragen voor positieve dingen fijn en leuk. Zoveel feedback vraag je niet uit jezelf.

De manier waarop Sonja mij begeleide was anders dan mijn studieloopbaancoach in die zin dat ze met een andere visie/kijk keek naar mij, positiever. Ik ben me veel bewuster hoe ik erin sta qua gedrag en gevoelens (5 G’s) en welk effect dit heeft op anderen. Hierdoor heb ik er meer controle over en ben ik zekerder geworden.”

Irene te Winkel - dinsdag 11 augustus 2015 15:14

Zelfs een jaar na mijn tapping sessie, profiteer ik er van! Mijn angst voor spinnen is heel veel minder, ik durfde zelfs te kamperen. Ik kan het iedereen aanraden!

anoniem - donderdag 08 januari 2015 10:44

Gisteren voor het eerst een EFT behandeling van Sonja gehad: een onverwacht effectieve methode om je los te maken van een emotie en tot de onderliggende oorzaak van een probleem te komen. Sonja begeleid op een zachte en vriendelijke manier en weet precies de juiste woorden te gebruiken, waardoor je direct een stap verder kunt komen. Al na één behandeling merk ik het verschil. Heel fijn en waardevol!

marianne - zondag 13 oktober 2013 09:08

Ik heb meegedaan aan de workshop 'zijn in het nu' en ik zou me zo weer opgeven! Waarom? Ik vond het een hele fijne combinatie van lichaamswerk, gedachten en gevoelens op papier zetten en de focus te leggen op de positieve dingen die je wil ervaren in je leven. Tijdens de losschud-oefening kon ik letterlijk spanning van me afschudden. Na afloop hiervan voelde ik me dan ook veel rustiger en kon ik lekkerder zitten. Ik vond het erg leuk om een kaart uit te zoeken die me aantrok/aansprak en dat deze kaart een weerspiegeling was van mijn eigen verlangens. Door deze bewust op papier te zetten werd ik me ervan bewust dat ik veel van die dingen al doe en ervaar. Je hebt een prettige rustige stem tijdens het begeleiden van de oefeningen en je voelt goed aan waar een verdiepende vraag nodig is, of een troostende hand op de schouder. Dankjewel!

Karen - maandag 07 oktober 2013 16:27

Een heerlijke afstandshealing gekregen! Heel erg bedankt Son! Het was heel bijzonder! Het gaf totale ontspanning!