Over mij

 Op dit

 

| Sonja van Ockenburg-Dekker @ Voel je Zenja | 1985 | Begeleidingskundige (MHOB) | HBO-kerndocent ergotherapie |

 

Wie is Sonja?

Ik ben Sonja van Ockenburg-Dekker en ben geboren in 1985. Ik woon samen met mijn man, zoontje van vijf en dochter van twee jaar. Ik houd van natuur, muziek, bandjes luisteren, zingen, yoga en uitgaan. Vrienden typeren mij als spontaan, vrolijk, een doorzetter, kleurrijk en veelzijdig.

 

Hoe is Voel je Zenja ontstaan?

Het starten van een eigen onderneming / begeleidingspraktijk is langzaam ontstaan. Meerdere opleidingen en cursussen ben ik gestart voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Zo volgde ik in 2010 een opleiding tot energetisch healer bij SOARE, centrum voor innerlijke energie management en in 2011 een opleiding tot Emotional Freedom Techniques begeleider bij NOVET. Tijdens deze opleidingen kreeg ik meer vertrouwen in mijn kwaliteiten en ontdekte ik dat ik tijdens het begeleiden echt in mijn kracht sta. In april 2011 was Voel je Zenja voor helder inzicht in persoonlijke ontwikkeling geboren!

In de jaren daarop schoolde ik mijzelf bij in o.a. probleemoplossend coachen, coachen van mentale weerbaarheid a.d.h.v. de MTQ-48, de MIR-methode en reiki.

Sinds maart 2017 ben ik Master in Human & Organizational Behaviour (Begeleidingskundige). Begeleidingskunde leerde mij intellect met intuïtie te verbinden. Deze 2,5 jaar durende master heeft mij opgeleid tot aspirant-supervisor en gecertificeerd coach volgens LVSC. Daarnaast tot het doen van begeleidingskundig handelings-/actie-onderzoek en fenomenologisch onderzoek. Als Begeleidingskundige begeleid ik complexe veranderprocessen in alle niveaus van een organisatie. Ik doe onderzoek en creëer speelruimte waarin nieuwe handelingsmogelijkheden ontstaan. Voel je Zenja werd verrijkt met helder inzicht in professionele ontwikkeling.

Voel je Zenja, voor helder inzicht in persoonlijke en professionele ontwikkeling!

 

Wat doet Sonja naast Voel je Zenja?

Drie dagen per week werk ik als HBO-kerndocent Ergotherapie. In 2007 heb ik mijn HBO-opleiding Ergotherapie voltooid, waardoor ik over medische basiskennis beschik. Na een aantal jaren in de praktijk ben ik als docent Ergotherapie aan de slag gegaan aan de Hogeschool Rotterdam. Mijn functie is veelzijdig, waardoor ik de mogelijkheid krijg meerdere kanten van mijzelf te ontwikkelen. Zo geef ik verschillende theoretische- en praktijkvakken en coach ik studenten via Studieloopbaancoaching. De gevolgde opleidingen hebben mij in mijn huidige werk veel gebracht. Ik ben meer in evenwicht, heb meer zelfvertrouwen, geef beter mijn grenzen aan en voer complexere taken uit. 

 

Wat betekent de naam Voel je Zenja?

In de naam zijn meerdere aspecten gebundeld. Het ‘voelen’, ‘zen’ en een link naar mijn naam.

'Zen' staat voor welzijn. Tegenwoordig zijn we bijna allemaal aan het rennen en vliegen en vergeten we te ‘voelen’. Bij Zen is ‘aandacht’ belangrijk. Met aandacht stilstaan bij alle prikkels die we opnemen, zowel je lichaam voelen als stilstaan bij de gedachtes en reactie hierop van onze geest. Ook tijdens (en na) een energetische healing word je je bewust en geef je je lichaam en geest aandacht.

Tussen Zen en energetische healing zijn veel gelijkenissen. Het doel van Zen is inzicht krijgen in je eigen ware aard en om uitdrukking te geven van dit inzicht in het dagelijkse leven. Je kan hierdoor een onvoorwaardelijke vorm van liefde en vrijheid ervaren.

Als anderen mij riepen met “Son?” dan was mijn antwoord “Ja!” en was mijn naam compleet. Sonja is een redelijk standaard naam die op websites al vaker gebruikt was. Ik noemde mijzelf om deze reden vaker Zonja. Verander nu nog maar één letter, en je hebt ‘Zenja’!

Humor en zelfspot (met behoud van respect) zijn van groot belang, want ijdelheid of de illusie dat je iets bereikt hebt, liggen altijd op de loer. Een grap of relativering komt ook terug in mijn levensmotto ‘Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd’.